Het exact vermogen van uw wagen weten?

992


Bij APEC Belgium kan u terecht voor een vermogensmeting van uw wagen (een service die standaard bij onze chiptuning zit). Wij bieden tevens de mogelijkheid om de maximumsnelheid te testen en om specifieke rijomstandigheden te simuleren zoals een aanhanger, het rijden bergop, enz. Onze vermogensbank kan dus ook ingezet worden bij het zoeken en oplossen van specifieke problemen voor garages.

Waarom meten bij Apec Belgium?

Onze Bapro-testbank is afkomstig van een Italiaanse fabrikant van vermogensbanken. Bapro onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn hoogstaand kwaliteitsmateriaal, uitgebreide functies, geavanceerde software en lichte rollen die een correcte meting zonder overbelasting van banden te garandeert. Onze vermogensbank is geijkt en volledig ECE conform (uniek!)

Bovendien is Bapro huisleverancier van enkele bekende merken zoals FCA (Alfa Romeo, Fiat, Maserati, …), Citroen, Porsche, Ducati, Benelli, Harley Davidson, TM Racing, Suzuki, KTM en nog vele andere.

Bapro is de enige producent die vermogensbanken aflevert mét homologatieattest!

In 2021 hebben we onze nieuwe Bapro BPA-4HP LKD in ontvangst genomen, deze is naast de standaarden van Bapro tevens voorzien van een mechanische link tussen voor en achteras, op die manier kunnen we nagenoeg alle voertuigen meten, ongeacht het ABS/ESP systeem, ongeacht het 4×4 systeem. De link kan naar behoeven van het voertuig aan of uitgezet worden. Uniek is dat het linksysteem onderhoudsvrij is, dus geen downtime door het vervangen van riemen en spanners of kettingen!

Facts over onze vermogensbank

 • Dubbele Frenelsa rem (voor en achteras) welke ons toelaat vermogens tot boven 2000Pk (1000+ Pk per as) probleemloos te meten, synchroniseren en “steady state” te remmen, de laatste functie leent zich tot onze live mapping die wij in ontwikkelingsfases vaak toepassen)
 • Instelbare versnellingsfactor (Ramp Rate) laat ons toe om het vermogen aan een vaste snelheid vrij te geven (bijvoorbeeld maximaal 8Km/h per seconde versnellen), ongeacht het vermogen. Wij doen geen “inertie” vermogensmetingen waarbij zware rollen gebruikt worden, een inertie meting kan u herkennen aan het plots versnellen van de rollen (in het begin van de meting gaat het verhogen van het toerental traag, naar het midden van de meting toe gaat het plots heel snel), iets wat bij hoge vermogens heel duidelijk merkbaar is. Het nadeel aan een inertie vermogensmeting is dat je geen representatief beeld krijgt van het vermogen, je meet dan als operator niet op de manier zoals de constructeur van het voertuig dat doet, maar wel op de manier die het meest wenselijk is om een vloeiende vermogenscurve te verkrijgen en de meting snel te laten aflopen. Hoe korter de meting, hoe minder belasting van de motor, hoe minder de motor opwarmt en uiteindelijk… hoe hoger het vermogen.
 • Simulatie van verschillende rijcondities (bergop, zwaar geladen, aanhanger, … )
 • Maximumsnelheidstest mét weerstandsimulatie
 • Grote maar lichte onderling gelinkte gegroefde rollen zorgen voor een perfecte meting zonder banden slip en zonder onnodige belastingen van de banden
 • Onderhoudsvrije, uitschakelbare mechanische link tussen voor en achteras. Nagenoeg elke personenwagen kan gemeten worden zonder het aandrijfsysteem in gevaar te brengen
 • Geïntegreerde bandentemperatuur controle module, de software geeft aan wanneer de bandentemperatuur te hoog dreigt te gaan
 • Remmen met onafhankelijke sturing (Infineon processor controlled), zelfs bij een stroom uitval of PC crash zal de meting veilig worden afgebroken om schade aan de wagen te elimineren
 • Geïntegreerd weerstation voor een accurate vermogensmeting met automatische correctie naar de auto-industrie factor (DIN, SAE, …)
 • Bijzonder krachtige koeling systemen, voorzien van lamellen om de richting van de luchtstroom te bepalen (luchtsnelheden van meer dan 180Km/h kunnen worden gereproduceerd, zoals veelal vereist voor wagens met hogere vermogens)

Wat is de prijs voor een vermogensmeting?

 • Prijzen op aanvraag

De vermogensbank huren mét testbankoperator?

Contacteer ons voor uw offerte op maat
Gelieve ervoor te zorgen dat de wagen zich in een technisch correcte (uitlijning, bandenspanning, ophanging, enz.) en propere staat bevindt voor u deze aanbiedt voor een vermogensmeting. Voor wagens met moeilijk bereikbare vastmaakpunten (chassis, sleepogen, enz.) zal een supplement aangerekend worden. Sterk verlaagde wagens kunnen niet op de vermogensbank, keuringshoogte is vereist!