Wat is Chiptuning?

performance-chiptuningChiptuning is het herprogrammeren van de software die de motor van de wagen aanstuurt. Bij APEC Belgium vertrekken we steeds vanuit de originele software die zich in de wagen bevindt. Wij plaatsen geen vooraf geprogrammeerde software van vergelijkbare types.

Bij APEC Belgium onderscheiden we twee types chiptuning:

 

Performance chiptuning

Wat doen wij?

Bij een performance tuning herprogrammeren we de software van de wagen in functie van een betere prestatie. We optimaliseren de verbranding en verhogen het rendement van de motor.

Wat is het resultaat?

Daardoor zal het vermogen en koppel hoger en verbruik lager liggen bij een normale rijstijl. De uiteindelijke toename van het vermogen is sterk afhankelijk van het type motor van de wagen. U kunt onze database raadplegen om de gegevens van uw voertuig op te zoeken.

Economic chiptuning

Wat doen wij?

Bij economic chiptuning herprogrammeren we de software volledig in functie van een lager verbruik. Door de verbranding te optimaliseren, en uw wagen koppelrijker te maken zal uw verbruik aanzienlijk dalen bij normaal rijgedrag, zonder vermogenverlies.

Wat is het resultaat?

De verwachte brandstofbesparing ligt tussen de 5 en 17 %. U kunt onderstaande database raadplegen om de gegevens van uw voertuig op te zoeken.

 

Naast de gratis software -en vermogensgarantie bieden wij ook een motorgarantie op uw motor, turbo én aandrijving. En dit al vanaf €179/ jaar. Exclusief voor klanten van APEC Belgium!

Onze prijzen

Wagens tot 2 jaar oud (max 100.000km) = € 179/ jaar
Wagens tot 5 jaar oud (max 80.000km) = € 255/ jaar
Maximale dekking € 2 580, bij motorschade € 6 450
10% Vrijstelling – Standaard dekking van motor, aandrijving en turbo

Optioneel bij 4X4 = €35/ jaar

 

Kom gerust langs