Intercooler

vag intercooler wagner hardware upgradeDe intercooler heeft als functie de door de turbo of compressor gecomprimeerde lucht af te koelen. Hoe lager de temperatuur van de lucht, hoe rijker deze is aan zuurstof. Hoe meer zuurstof staat gelijk aan meer vermogen.

In de meeste gevallen volstaat de originele intercooler. Enkel bij grotere vermogens, zoals stage 2 op  2.5TFSI, stage 3 op 2.0TFSI, is een upgrade aan te raden aangezien het volume van de gecomprimeerde lucht sterk stijgt. Een intercooler zorgt in deze gevallen voor een meer betrouwbaar vermogen.

Uitlaatsysteem

rs4b8_fullHet uitlaatsysteem zorgt voor de afvoer van uitlaatgassen. Gezien de strenge milieuwetgeving kan de originele uitlaat restrictief zijn en kan u winst boeken met een aanpassing van de uitlaat. Hoe beter de afvoer van de uitlaatgassen, hoe lager de temperatuur. Dus meer zuurstof en meer vermogen. Wij leveren uitlaatsystemen van diverse kwaliteitsmerken zoals Milltek, HMS, Scorpion, Ragazzon en Bastuck, en staan indien u het wenst ook in voor de installatie ervan.

Luchtfilter/intake systeem

De af-fabriek gemonteerde luchtfilters zijn vaak geproduceerd met als uitgangspunt een lage productie- en  onderhoudskost en dienen vervangen te worden bij grote onderhoudsbeurten. Door het monteren van een sportluchtfilter (wij leveren enkel BMC) elimineer je de noodzaak om de filter te vervangen. Je kunt deze zelf eenvoudig reinigen met juiste producten en opnieuw gebruiken.

Een sportluchtfilter heeft een betere doorlaat dan de originele papieren filter en laat het vermogen ook toenemen (meer zuurstof betekent meer vermogen). Ook al is het verschil in zuivere vermogenswinst bij een vervangfilter vaak onmeetbaar (1-2Pk), toch zal dit zich vertalen in een betere gasreactie.

luchtfilters bmc hardware upgrade auto tuning

Upgrade van intake systemen hebben als doelstelling meer koude lucht aan te zuigen en te zuiveren dan de originele intake. Het filterelement is vaak groter en de aanzuiging directer (direct intake). Wees bijzonder voorzichtig met “open” luchtfilter systemen, want warmere lucht betekent ook minder vermogen.

Het bijzondere voordeel van beide luchtfiltersystemen is dat je de filter sneller kunt reinigen dan wat de constructeur voorschrijft. Op die manier kan je vermijden dat je met een vuile filter blijft doorrijden. Zo is de kans op defecte sensoren ook meteen een pak kleiner.

APEC staat u graag bij in de keuze van hardware upgrades: compatibiliteit, prijs, montagetijden,… U kunt altijd terecht bij ons team.

Contacteer ons